Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Autorijles

Sara Franklin

Het is ontzettend handig om zelf een auto te kunnen besturen. Ook al heeft u geen auto, het hebben van een rijbewijs kan altijd van pas komen. Maar omdat het niet toegestaan is om zonder geldig rijbewijs de Nederlandse snelweg op te gaan, moet u eerst autorijles volgen. Voor het volgen van autorijles moet u een autorijschool kiezen. Die zijn er in de meeste steden genoeg, maar dan moet daaruit ook weer keuze gemaakt worden. Welke is de beste? En wie levert er het beste resultaat, waardoor ik snel mijn rijbewijs kan halen? Er zijn enkele zaken waar u op moet letten, als u op zoek gaat naar een autorijschool.


Slagingspercentage

De kwaliteit van een rijschoolhouder kan vaak afgelezen worden uit het slagingspercentage. Alle rijscholen staan onder controle van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR). Omdat alle leerlingen hun examen dienen te doen bij het CBR, zijn zij uitstekend in de gelegenheid om te zien welke leerling welke rijschool heeft gehad. Op deze manier heeft het CBR een overzicht gemaakt van alle rijschoolhouders in Nederland met hun slagingspercentage. Deze cijfers zijn heel gemakkelijk voor iedereen op te zoeken op http://www.rijschoolgegevens.nl. Klik hier op de woonplaats waar u woont en u krijgt een overzicht van alle rijschoolhouders in uw woonplaats met daarachter het slagingspercentage. Dit percentage is heel belangrijk, want rijschoolhouders die een laag slagingspercentage hebben, zijn over het algemeen niet de beste rijscholen. Hier kunt u dus een goede selectie maken voor de beste rijschool.


Aantal autorijlessen

Mocht u een autorijschool op het oog hebben waar u autorijles wilt volgen, dan dient u er zich van te verwittigen, in hoeverre de rijschool flexibel is. Er zijn rijscholen waarbij het alleen maar mogelijk is om één maal per week rijles te volgen. De praktijk wijst uit dat het volgen van meerdere autorijlessen per week beter is om het autorijden onder de knie te krijgen. Het zou dus mooi zijn om een rijschool te vinden, waar u enkele malen in de week autorijles kunt volgen. Helemaal handig is het om langer dan één uur les te krijgen. Een uurtje is vrij snel voorbij. Daarom is het vaak beter om lessen te volgen van anderhalf tot twee uur. Uiteraard geldt ook nog de prijs per uur die een rijschool vraagt, kijk dus naar de juiste combinatie.


Theorie

Het is niet meer standaard, om als u praktijk autorijles volgt ook theorielessen kunt volgen bij dezelfde rijschool. Wegens de onlinemogelijkheden verwijzen sommige rijscholen naar het internet om zelf de theorie te leren. Dit is voor veel mensen niet een handige oplossing en die zijn beter af, om ook theorielessen bij de rijschool te volgen. Kijk dus daar ook goed na als u geen kei bent in theorie leren.

Autorijlessen volgen in Den Haag? Kijk dan op Autorijschool Murat.


Delen

2018© Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen
Over ons
Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Hallo, ik ben Bilal en in deze blog wil ik het graag met jullie hebben over autorijlessen. Binnenkort mag ik autorijlessen gaan nemen. Maar wat is het beste? Een snelcursus of elke week een traditionele les? En als ik voor de traditionele les ga, moet ik dan kiezen voor 1 uur of 2 uur achter elkaar les? Ik ben er echt nog niet uit. Ik heb al heel veel gelezen op internet en ook heb ik het er met kennissen over gehad, maar ik lees en hoor verschillende verhalen. In deze blog wil ik het hier met jullie over hebben en wellicht dat zo het een en ander voor mij (en anderen) wat makkelijker wordt...

Archief
Recente artikelen