Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Auto's en auto-onderdelen: op wat moet je letten bij het kopen van banden

Sara Franklin

Zijn uw autobanden aan vervanging toe? De keuze aan autobanden is wel erg groot. Een juiste keuze maken is dus zeker niet gemakkelijk. U hebt de keuze tussen vier seizoensbanden en zomer- en winterbanden. Met wat moet je bij banden kopen zeker rekening houden om een miskoop te voorkomen? 

Vier seizoensbanden - Zoals hun naam al laat vermoeden, zijn deze banden geschikt voor alle seizoenen. Hun prestaties zijn minder in de zomer dan winterbanden en liggen in de zomer lager dan zomerbanden. Vier seizoensbanden zijn een compromis tussen beiden. U gebruikt deze alle seizoensbanden beter in de winter dan zomerbanden. Ze zijn ook minder geschikt voor hoge snelheden, zijn gevoeliger voor slijtage, minder stuurvast door het gebruik van zachtere rubber en zijn niet in alle maten beschikbaar 


Winterbanden - Winterbanden raken ook bij ons steeds beter ingeburgerd. In vergelijking met zomerbanden zorgen ze voor een betere wegligging in de winter. Winterbanden zijn pas zinvol vanaf het ogenblik dat de buitentemperatuur onder de zeven graden zakt. Op natte en ondergesneeuwde wegen zorgen ze voor een betere wegligging en remafstand. Het hele jaar met winterbanden rijden is geen goed idee. Zowel hun wegligging als hun remafstand is dan minder goed en ze verslijten dan ook vlugger.


Zomerbanden - Het gebruik van zomerbanden heeft zowel voor- als nadelen. Bij hogere temperaturen hebben ze een betere wegligging en remafstand, ze zijn duurzaam en zorgen voor minder geluidsoverlast. Ze halen ook hogere snelheden, zijn in alle maten beschikbaar en daar bovenop ook nog goedkoper.


Informatie

Beste banden kopen doe je door goed op de informatie op het bandenlabel te letten. Dit label is verplicht en bevat heel wat informatie over de band zoals:  Zijn afmetingen: deze worden weergegeven op de zijkant van de band. De breedte wordt uitgedrukt in millimeter. De verhouding tussen hoogte en breedte in procent. Verder zijn ook de maten in inch, zijn maximale draagkracht en zijn snelheidscategorie op het bandenlabel terug te vinden. De juiste bandenspanning: wordt nog veel te vaak over het hoofd gezien. Is toch van groot belang voor uw veiligheid. De bandenspanning beïnvloed ook in belangrijke mate het brandstofverbruik en de levensduur van uw banden. Controleer minstens één keer per maand de bandenspanning. De juiste bandenspanning vind u in de handleiding van uw auto of op de binnenzijde van de afsluiting van de benzinetank. Meet de bandenspanning altijd als de banden koud staan. Het profiel: controleer dit regelmatig voor een maximale veiligheid. Het profiel mag nooit lager zijn dan 1,6 millimeter. De vervanging van uw banden wordt aangeraden vanaf een profieldiepte van 2 millimeter. Winterbanden vanaf een profieldiepte van 4 millimeter.

Kijk voor het kopen van autobanden in Haarlem en omgeving op Albatros Banden IJmuiden.


Delen

2018© Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen
Over ons
Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Hallo, ik ben Bilal en in deze blog wil ik het graag met jullie hebben over autorijlessen. Binnenkort mag ik autorijlessen gaan nemen. Maar wat is het beste? Een snelcursus of elke week een traditionele les? En als ik voor de traditionele les ga, moet ik dan kiezen voor 1 uur of 2 uur achter elkaar les? Ik ben er echt nog niet uit. Ik heb al heel veel gelezen op internet en ook heb ik het er met kennissen over gehad, maar ik lees en hoor verschillende verhalen. In deze blog wil ik het hier met jullie over hebben en wellicht dat zo het een en ander voor mij (en anderen) wat makkelijker wordt...

Archief
Recente artikelen