Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Transport en vervoer

Sara Franklin

Alternatief containertransport

Een intermediate bulk containers (IBC) of kunststof tank is een ideaal alternatief voor cilindervormige vaten of grote bidons om vloeibare producten te transporteren. Het merendeel van de kunststof tanks heeft gestandaardiseerde afmetingen met een volume van 500 tot 1.100 liter. Er worden ook kunststof tanks op maat gemaakt met kleinere afmetingen. De kunststof tanks zijn meestal vervaardigd met heel sterke polymeren. Ze worden gemonteerd op een pallet en beveiligd door een speciale korf gemaakt uit roestvrij staal. De meeste tanks zijn voorzien van de nodige accessoires, afhankelijke van de goederen die moeten getransporteerd worden. De kunststof tanks kunnen gebruikt worden voor ongevaarlijke voedingsstoffen maar ook voor chemicaliën en brandbare producten. Voor alle producten moet een certificaat voorzien zijn dat voldoet aan de Europese voorschriften.

Gespecialiseerde firma's

Er zijn firma's die zich gespecialiseerd hebben in het transport van kunststof tanks. Meestal maken ze gebruik van een Europees netwerk met uitgebreide communicatiesystemen om efficiënt te kunnen werken. De meeste firma's leveren een volledig dienstenpakket dat zowel zorgt voor de verhuur, het transport, de schoonmaak en het volledige onderhoud. Het transport van gevoelige, hoogwaardige producten in een kunststof tank hangt af van zorgvuldige behandeling bij het laden en het lossen. Door zijn vorm is de kunststof tank daar perfect voor geschikt.

Huur van kunststof tank

Een bedrijf hoeft dus niet altijd zelf in te staan voor het vervoer en de opslag van een breed scala aan goederen. De gespecialiseerde firma's verhuren een breed gamma aan kunststof tanks, samen met de benodigde accessoires. Voor heel gevoelige producten kan een aseptische kunststof tank gehuurd worden om deze producten te transporteren en op te slaan. De huurperiodes zijn zeer flexibel en kunnen variëren van enkele dagen tot meerdere jaren.

Schoonmaak van de kunststof tank

Na elk transport moet de kunststof tank, omwille van de veiligheid en de hygiëne, schoongemaakt worden. De kunststof tanks worden op een productspecifieke manier gereinigd in verschillende schoonmaakstations in Europa, door uitstekend opgeleid personeel. De tanks worden indien nodig getest op steriliteit. De reinigingsresiduen worden op een milieuvriendelijke manier verwijderd.

Eventuele reparatie

Afhankelijk van de goederen die vervoerd moeten worden kunnen kunststof tanks een levensduur hebben tot 20 jaar. Voor de meeste producten schrijven de Europese normen een kortere gebruiksduur voor. Doordat alle transporteurs van kunststof tanks de hoge kwaliteitsnormen moeten implementeren, moet er bij de minste schade aan een kunststof tank ingegrepen worden. Indien mogelijk wordt de schade direct hersteld. Er is bijzondere aandacht nodig voor eventuele elektrische elementen. Deze moeten regelmatig getest worden om ongevallen te voorkomen.


Delen

2018© Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen
Over ons
Bilal's blog over auto's, motors en rijlessen

Hallo, ik ben Bilal en in deze blog wil ik het graag met jullie hebben over autorijlessen. Binnenkort mag ik autorijlessen gaan nemen. Maar wat is het beste? Een snelcursus of elke week een traditionele les? En als ik voor de traditionele les ga, moet ik dan kiezen voor 1 uur of 2 uur achter elkaar les? Ik ben er echt nog niet uit. Ik heb al heel veel gelezen op internet en ook heb ik het er met kennissen over gehad, maar ik lees en hoor verschillende verhalen. In deze blog wil ik het hier met jullie over hebben en wellicht dat zo het een en ander voor mij (en anderen) wat makkelijker wordt...

Archief
Recente artikelen